2011. július 1., péntek

XII. Jazz és a Bor fesztiváljának péntek esti fellépője: Urbán Orsolya és a Four Tunes Quartet

A Four Tunes zenekar 2005-ben alakult, stílusuk hard bop. Kollmann Gábor (szaxofon) és Horányi Sándor (gitár) kompozíciói alkotják műsoruk fő tengelyét, valamit jazz standard-ek saját hangszerelésben. A quartet tagja még Lutz János bőgős és Sramkó János dobos. A zenekar vendég művésze Urbán Orsolya énekes.

Kollmann Gábor 1999-ben szerezett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem jazz szaxofon szakán. Az elmúlt években számos európai jazz zenésszel lépett fel quintetben, többek között Lee Harper-el, Eric Kleinschuster-el, Heinz von Hermann-al, Ladislav Fidri-vel. Megalakulása óta tagja a Budapest Jazz Orchestra-nak. Jelenleg a For Tunes, Ricardo Salsa Club és a Malek Andrea Band-ben játszik.


Horányi Sándor jazz-zenei pályafutását Berki Tamás együttesében kezdte 1982-ben, majd 1984-től Pege Aladár quartetjének gitáros szólistájaként koncertezett itthon és külföldön egyaránt. Több alkalommal lépett fel neves nemzetközi fesztiválokon (Ankara, Wien, Nürnberg, Rosenheim, stb.) neves külföldi és hazai partnerekkel. 25 éve a magyar jazzoktatás meghatározó alakja. 1990 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára.
Urbán Orsolya nyolcéves kora óta tanul énekelni, mostanra állandó muzsikusa a Jazzsteps-nek, énekelt az Avocaldo, az Enjoy, a Ricardo Salsa Club zenekarnak és közreműködött Gerendás Péter, Pege Aladár, a Benkó Dixiland Band és még sok más zenész produkciójában. Jelenleg több alkalommal a Budapest Jazz Orchestra szólistájaként hallható, illetve az X – faktor televíziós műsor énektanárának kérték fel. A hazai swing zene egyik keresett énekese.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése