2011. május 31., kedd

XII. Jazz és a Bor Fesztiválja! Július 13-án színpadon Fábián Juli és Sárik Péter!

Szerző: Zsebők Anita

Hamarosan elkezdődik a mi szívünk csücske, a XII. "Jazz és a Bor Fesztiválja  Balatonboglár". A következő 8 hétben bemutatjuk az idei év fellépőit. Reméljük, ezek a kis ízelítők majd segítenek ráhangolódni a forró nyári estékre, a kiváló borokra és sajtokra, amelyek idén is várják a jazzkedvelőket.

A "Jazz és a Bor Fesztiválja" idei első napján egy kivételes páros, Fábián Juli, a jazz új generációjának hangja, és Sárik Péter, hazánk egyik legismertebb jazz zongoraművésze ad koncertet (2011. július 13.)

Juli megfordult már számos hazai zenekarban (Just In Time, Erik Sumo Band, Barabás Lőrinc Eklektric) és zenélt a magyar jazz élet kiválóságaival, köztük Nagy Jánossal, Vukán Györggyel, Gyárfás Istvánnal és a Budapest Jazz Orchestrával. Az énekesnő állandó formációja saját zenekara, melyet 2007. nyarán alapított Fábián Juli Jazz Riff néven. 2007-ben és 2008-ban is bejutott az egyik legelismertebb világverseny, a Montreux Jazz Voice Competition döntőjébe, 2008-tól a Kodolányi János Főiskola jazz ének tanára.

Sárik Péter Emerton-, Artisjus- és Orszáczky-díjas jazz zongoraművész-zeneszerző pályája során számtalan együttesben játszott -dolgozott Gerendás Péterrel, Berki Tamással, a Kimnowak zenekarban, a Cotton Club Singers-ben,  Jazzpressionben, stb. 2007-ben alapította meg saját Trióját, szerzeményei évek óta dobogós helyet érnek el az amerikai és brit zeneszerző versenyeken.


Közös munkájuk 2008-ban kezdődött, már az első koncertjük közönsége is hatalmas ovációval fogadta azt az örömöt és felszabadultságot, ahogy a két művész együtt él a színpadon. A köztük lévő különleges összhang páratlan lehetőségeket nyújt az improvizációra. Hívhatnánk őket jazz duónak is, de produkciójuk ezen messze túl mutat, nem egyszer fordult már elő, hogy a közönség táncra perdült zenéjükre. A repertoár igen széles: legyen az a Take Five, az Ain’t no sunshine vagy a Change the world, bármely slágerből vidám jazzt formálnak.

Íme egy kis ízelítő a duótól!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése