2011. május 31., kedd

Amerika kedvenc jazz énekese először Magyaroszágon!

Május 28-án a Budapest Jazz Clubban lép fel Kurt Elling

Forrás: zene.hu
Szerző: Budapest Jazz Club

Kurt Ellinget sokan emlegetik Frank Sinatra egyetlen - zenei értelemben - vett valódi örököseként. A tökéletes énektechnikájú sármos énekes ugyanis nem csak szakmailag állja meg helyét akár a legszigorúbb közönség előtt is. Színpadi jelenléte, könnyed eleganciája, humora és kisugárzása mindenkit lenyűgöz. Fellépései alkalmával az a ritka és megfoghatatlan varázslat születik újjá előadásról-előadásra, amiért az élőzenét élőben érdemes, sőt kell hallgatni.

Kurt Elling jelenleg a világ elsőszámú jazz énekese. A rangos JazzTimes Readers szokásos éves szavazásán hatodik ízben választották a legjobb férfi előadónak. Azoknak, akik esetleg nem ismerik munkásságát, sokat sejtethet az információ; második-harmadik-negyedik helyen Bobby McFerrin, Jamie Cullum, és Al Jarreau végzett. Ha mindez nem volna elég, Kurt Elling besöpörte a DownBeat magazin kritikusainak és a Jazz Journalists szövetség elismeréseit épp úgy, mint a legáhítottabb zenei kegytárgyat, a Grammy-díjat is.

A Blue Note kiadóval is számtalan albumot rögzítő vokálfenomén legutóbbi Grammy-díjas „Dedicated to you” című lemezén a világhírű szaxofonos Ernie Watts, és több évtizedes barátja, a kiváló zongorista Laurence Hobgood játéka mellett vonósok teszik még szerethetőbbé a lebilincselő hangulatú felvételt.

A szinte szakadatlan úton lévő énekes folyamatosan koncertezik a világ legismertebb koncerttermeiben. Az elmúlt években fellépett Európa majd minden jazz szerető országában, ám hazánkba első ízben látogat el, hogy már-már hipnotikus erejű előadásmódjával lenyűgözze és életre szóló rajongójává tegye az itthoni közönséget is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése