2012. július 14., szombat

Naked (XS) és Ba-Lan-cE

 Naked (XS)


Nenad Brankovic - gitár, Branislav Radojkovic - basszus, nagybőgő, Ivan Mihajlovic - basszus, Goran Milosevic - dob, Djordje Mijuskovic - hegedű, Milos Punisic - harmonika 

A belgrádi Naked együttes zenéje a jazz-ben gyökerezik, de megannyi más ízesítéssel is büszkélkedik. Muzsikája a játékon és a játékosságon alapul, azaz állandó változásban van megannyi ösztönös rögtönzéssel és pillanatnyi hangulatokkal.

Hangzásukban ott van a funk lüktetése, a népzene számos motívuma, tört ritmusok, és egy kis pszichedélia, amely jórészt az effektezett hegedűhangoknak köszönhető. A teljes hangkép meghatározó eleme végig a szenvedélyes harmonika és hegedű párbaja marad.

BA-LAN-cE


Babos Gyula - gitár, Lantos Zoltán - hegedű, Emilio - ütők, Ávéd János - szaxofon, Fonay Tibor - bass, Balogh László - dobok, Lakatos Pecek Krisztián - bőgő, basszusgitár

Babos mesélő gitárhangjai, Lantos brilliáns indiai hegedűjátéka, Emilio fékezhetetlen roma éneke jelenti a tagadhatatlan és vállalt kapcsolatot a gyökerekhez, Ávéd Jani a modern jazz saxofon játék ifjú mestere. Fonay Tibi a bass- titán, Balogh Lacika a szintén ifju dobos csoda. Ők ketten a motorok, melyhez csatlakozik harmadikként Emilio páratlan ütős talentuma. "VISSZA A JÖVŐBE..."






































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése