2011. január 28., péntek

A nyaralók helyét ősztől a jazzkedvelők veszik át Balatonbogláron

A nyaralók helyét ősztől a jazzkedvelők veszik át Balatonbogláron
Forrás: zene.hu

Azt gondolhatnánk, hogy a hideg beköszöntével a Balaton álomba merül. A boglári jazz klubban éppen ilyenkor indul a szezon.

A pezsgő zenei élet egy fáradhatatlan kis csapat munkájának köszönhető. A jazzrajongók számára bizonyára ismerősen cseng „Helyiérték” Egyesület neve, amely 15 éve tölt be meghatározó szerepet a Balaton déli partjának kulturális életében.

Tizenkét éve szervezzük jazz zenei programjainkat. A téli időszakban jazz klubot működtetünk, minden hónap utolsó szombatján látunk vendégül fiatal és neves előadóművészeket. Tizenegyedik éve szervezzük a „Jazz és a Bor fesztiválja” koncertsorozatot. Munkánk eredményeképpen Balatonbogláron évente 15-20 jazz koncertet szervezünk. A 2010-2011-es évad az NKA segítségével valósul meg” – meséli Szalai Tünde, az egyesület és a klub vezetője.

A klub színes programkínálatának összeállításakor a szervezők fontosnak tartják, hogy a fővárostól távol is bemutatkozási lehetőséget kapjon a jazz, illetőleg azon fiatalok, akik szívvel-lélekkel ápolják a zenei életet. A balatonboglári jazzklub országosan kiemelkedő színvonalát mi sem jellemzi jobban, mint azok a nevek, akik már koncerteztek itt: Babos Gyula, Fekete-Kovács Kornél, Dés András, Oláh Szabolcs, Szakcsi Lakatos Róbert és még sorolhatnánk.

Az előadók szívesen fogadják el a felkérést, hiszen a klub híres vidéki vendégszeretetéről és a szigorú, de vidám szakmai értekezleteken minden klubba járó elmondhatja észrevételeit.

A szervezőgárda, különösképpen a főszervező, Tücsi, olyan figyelemmel van a fellépők iránt, amilyet máshol nem látni.” – olvashatjuk Harcsa Veronika véleményét a boglári jazz fesztivál blogján.

Méltán hírnevéhez, a klub januárban is kiváló zenekart üdvözölhet színpadán. 2011. január 29-én szombaton, 20 órától a boglári művházban a Németh Ferenc Onion Project csap a húrok közé.

Németh Ferenc a Berklee elvégzése után New Yorkban telepedett le, ahol rendszeresen játszik helyi, és külföldi zenészekkel. Idei hazalátogatása alkalmával eszébe jutott: jó lenne amolyan groove-os zenét is játszani. Magyarországon aligha találhatott volna jobb partnerekre ehhez! A névsor önmagáért beszél. Alapi István – gitár, Kaltenecker Zsolt – szintetizátor, Lattmann Béla – basszusgitár, Németh Ferenc – dob.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése